sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kööpenhaminan tavaratalojen kosmetiikkatarjonta ja Wet n Wild arvonnan voittaja

Otsikosta päätelleen tästä voi hyvinkin tulla pisin postaukseni ikinä, pahoittelen jo etukäteen...






Huvittavaa kyllä, tämä on ainoa normaali ns. turistikuvani viime viikon Kööpenhaminan matkaltani; loput ovat tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta. Tässä on lempparinähtävyyteni Kööpenhaminassa eli taidemuseo Ny Carlsberg Glypotek. Eikö tule upea värikontrasti tuosta oranssinpunertavasta rakennuksesta ja vihertävästä leijonasta! 

Kööpenhaminassa on kaksi erittäin hyvää tavarataloa: boutiquemaisempi ja tyylikäs Illum (osoite on Østergade 52, eli kyllä mielestäni ihan siinä pääostoskadun Strøgetin varrella) sekä konservatiivisempi ja loistokas Magasin du Nord (Kongens Nytorv 13).







Molemmissa design-jättiläisissä on tarjolla myös runsaasti kosmetiikkaa. Kummastakin löytyy all the big names; Chanel, Dior, YSL, Lancome, Estee Lauder jne. Molemmissa on lisäksi Body Shopin in store shopit. Huomasin muuten perjantaina, että Body Shopin tuotteet ovat tulleet myyntiin nyt myös omalle kotoiselle vastineellemme eli Stockmannin tavarataloon.

Illumissa on lisäksi merkkeinä muun muassa Giorgio Armani (löytyy myös Helsingin Stockmannilta), Youngblood (myydään Helsingissä mm. Wilhelmsin apteekissa Kasarmitorilla), Ren sekä Face Stockholm. Vaatepuolelta on lisäksi mainittava englantilainen mustanpuhuva ja rockahtava All Saints, johon olen viimeksi törmännyt New Yorkissa Bloomingdalesilla sekä Tanskan oma Designers Remix Collection (saa myös Helsingistä mm. Stockalta).  

Illumissa oli myynnissä jopa Deborah Lippmannin kynsilakkoja, joita en ole nähnyt aiemmin missään:  






Tosin nythän Lazy Dynamiten Nekun erinomaisista Tukholman vinkeistä kävi ilmi, että niitä saisi myös Tukholmasta COW Parfymeri -nimisestä liikkeestä (Mäster Samuelsgatan 9).

Pahoittelen muuten kuvanlaatua, minulla oli matkalla mukana ainoastaan kännykkäkamera.

Olin viimeksi Kööpenhaminassa marraskuussa 2009 kahden hyvän ystäväni kanssa. Silloin säät eivät oikein suosineet, koko kaksi päivää oli harmaata ja tihkusadetta. Vietimmekin puoli päivää Illumin designkahvilassa, kävimmme lyhyesti Ny Carlsberg Glypotekissä ja loput ajasta hengailimme Magasin du Nordissa. 

Magasin du Nord onkin ehdoton lempparini Kööpenhaminassa, ja olisinkin valmis menemään jopa niin pitkälle, että julistaisin sen pohjoismaiden parhaaksi tavarataloksi (no okei, Tukholman NK on kyllä erittäin hyvä kilpailija).

Kööpenhaminassa on muutenkin valtavat valikoimat shoppailtavaa ja kivoja tanskalaisia vaatemerkkejä kuten Sand, Jackpot, Selected, Vila, Noa Noa, Soaked in Luxury, Peak Performance ja Saint Tropez. Ihan hyvin voisi tehdä niin kuin tiedän joidenkin kiireisten liikenaisten tekevän, että matkustaisi kaksi kertaa vuodessa Kööpenhaminaan ja ostaisi sieltä kaikki vaatteensa, niin ei tarvitsisi enää paljon kotimaassa shoppailla.

Magasin du Nordin kosmetiikkaosastolla on myös erinomainen tarjonta. Sieltä löytyy melkein kaikki kuviteltavissa olevat Suomessa harvinaisemmatkin kosmetiikkamerkit: Bare Minerals, Youngblood, Smashbox, Jane Iredale jne. 

Jopa Tukholman Åhlensin valikoimista poistunut ihana Too Faced löytyy Magasin du Nordista:







Too Facedin vaaleanpunaisiin pakkauksiin pakatut söpöiset tuotteet ovat kyllä kuin jotakin ihanaa höttöä ja hattaraa, rakastan niitä!

Ja tietenkin Magasin du Nordissa on valtava MACn tiski, jolta löytyy muun muassa MACn Pro paletit ja pigmentit:






Tässä MACn pisteessä tuli muuten silloin viime matkalla marraskuussa 2009 vietettyä jonkin verran aikaa. Nyt tutkailin sitä vain pikaisesti, sillä huomasin sen takana jotakin vielä kiinnostavampaa:






Nimittäin Bobbi Brownin oma myyntipiste!

Hyökkäsin sinne haukan lailla, sillä olen luullut, että amerikkalaista Bobbi Brownia myydään Euroopassa vain Lontoossa.

Magasin du Nordin ystävällinen myyjä kyllä kertoi minulle, että Kööpenhaminan lisäksi myös Oslossa myydään nykyään Bobbi Brownia.

Minulla on ollut akuutti pula Bobbi Brownin loistavista silmänaluspeitetuotteista. Muita Bobbi Brownin tuotteita ostin riittävästi varastoon viimeksi New Yorkista joulukuussa 2009, mutta Bobbi Brownin Corrector ja Creamy Concealer minulta ovat päässeet hiljattain loppumaan.






Valoa heijastavan Creamy Concealerin alle nappasin suoraan hyllystä peittävän Correctorin vakiosävyssäni Light Bisque. Ja sori vaan, kuvassa olen jo päässyt tassuttelemaan sitä.

Correctorin päälle laitettavien Creamy Concealereiden kanssa jouduinkin sitten pulaan, sillä ne olivat muuttuneet viime kerrasta eikä minun vakiosävyäni Warm Ivory enää ollut saatavilla.

Bobbi Brownin myyjä kokeili minulle sitten eri sävyjä, ja päätyi valitsemaan sävyn Sand.

Creamy Concealer oli muuttunut vielä silläkin tavalla, että siinä oli mukana mielestäni täysin turha tuollainen päälle laitettava puuteri.

Ja herran jestas, kalliiksi tuli, eli yhteensä 575 Tanskan kruunua eli 77,91 euroa. Toisaalta lento New Yorkiin maksaa kyllä vielä enemmän!

Muita herkkuja Magasin du Nordissa on kattava Essien standi:






Essien kynsilakkojen hinta Magasin du Nordissa oli 99,95 Tanskan kruunua eli 13,43 euroa. Se on vähän edullisempaa kuin Suomessa, jossa Essiet maksavat noin 16 euroa.

Tanskan oma merkki Gosh oli yllättävänkin vaatimattomasti edustettuna Magasin du Nordissa:






Meillä Suomessa saattaa Sokoksella olla jopa parempikin valikoima Goshia.

Löysin kuitenkin tuolta Magasin du Nordista lupaamani Gosh-yllätyksen Wet n Wild arvonnan voittajalle.






Goshilla oli Glitz & Glam -blogin Minnankin arvontaani jättämässään kommentissa kehumia Effect Powdereita suloisissa pastellisissa ja kirkkaissa sävyissä. Valitsin sieltä syksyisimmän, ihanan viininpunaisen Rosewoodin voittajalle, ja otin samalla toki itsellenikin yhden. Ajattelin, että se sopisi kauniisti Wet n Wildin punasävyisen Knock on Wood -paletin kanssa. 

Lisäksi voittaja saa Goshilta Soft'n Shine Lip Balmin sävyssä 34 Perfect Plum. Goshin Lip Balmeja kehui puolestaan arvontakommentissaan Jonna A Special Feeling -blogista. Yritin siis valita Goshilta suosikkituotteitanne. :)

Halusin jonkun tummasävyisen huulituotteen yhdessä tuon Knock on Wood -paletin ja Rosewood Effect Powderin kanssa. Monet kuitenkin vierastavat tummaa huulipunaa, joten ajattelin että tämä sävytetty huulivoide olisi pehmeämpi vaihtoehto. Näin talvea kohdenhan huulet lisäksi kuivuvat helposti, joten sikälikin huulivoide on tarpeellinen.

Itselleni löysin vielä pitkään metsästämäni Goshin metallisen vaaleanpunaisen kynsilakan Frou Frou. Siellä se odotteli minua kiltisti ihme kyllä Magasin du Nordin hyllyssä, vaikka Suomessa sitä ei ole näkynyt missään enää aikoihin.






Goshin hintataso Kööpenhaminassa oli muuten ehkä aavistuksen edullisempi kuin Suomessa. Goshin kynsilakat maksoivat Kööpenhaminassa 59,95 kruunua eli 8,03 euroa kun hinta Suomessa on 8,50 euroa. 

Mutta nyt siis siihen varmasti jo odottamaanne Wet n Wildin voittajan arvontaan.

Voittajahan saa siis Wet n Wildin ihanat Vanity ja Knock on Wood -luomiväripaletit, Goshin Effect Powderin sävyssä Rosewood sekä Soft'n Shine Lip Balmin sävyssä Perfect Plum. Ihanan syksyisiä värejä!






Kuva on muuten omista jo käytetyistä Wet n Wildin paleteistani, joten älkää huolestuko, voittaja saa kyllä ihan priimat ja koskemattomat luomiväripaletit. Ne olivat vain jo paketissa odottamassa postitusta.

Arvonnassa onnettarena toimi Herra Pumpulipupu. Hän yritti ensin kyllä päästä pälkähästä helpolla ja ehdotti, että hän sanoisi vain jonkun numeron, ja minä laskisin, että kuinka mones kommentti arvontapostaukseen se olisi. Mutta ehei, arvonnat täytyy mielestäni ehdottomasti tehdä kunnolla, perinteisillä vanhanaikaisilla menetelmillä, sehän on puolet koko hauskuudesta!







Arvonta suoritettiin siis tällä kertaa syksyn kunniaksi vanhanroosan värisestä talvimyssystäni. Saimme kyllä melkein perheriidan aikaiseksi, kun herra Pumpulipupu muun muassa haukkui arvontalappuni (niistä näkyi muka läpi, mutta minä sanoin, että voihan silmät pitää kiinni, pakkoko niitä on tarkoituksella katsella!), joten onnettarena on ensi kerralla ehkä joku muu, vähän nöyrempi apulainen...

Onneksi minun ei silti tarvinnut itse nostaa voittajalappua, sillä jännitin niin paljon teidän puolestanne!

Ja onnekas voittaja on:






MIRSSIINA herttaisesta Pretty Sweet -blogista!

Lämpimät onnittelut sinulle Mirssiina, toivottavasti tykkäät tuotteista! Laitatko minulle ystävällisesti osoitteesi s-postiosoitteeseeni pumpulipupupupu@gmail.com, kiitos.

Kiitokset myös kaikille osallistuneille! Aion tehdä vielä erillisen postauksen erinomaisista edullisemman kosmetiikan suosikeistanne, niin kivoja vinkkejä teiltä tuli, kiitos paljon!

14 kommenttia:

  1. Onnea voittajalle! Palkinto meni kyllä hyvään osoitteeseen. :) Kivoilta näyttävät nuo Köpiksen shoppailumahdollisuudet, pitäisikin ottaa tavoitteeksi pyörähtää siellä vaikka jonakin viikonloppuna.

    Bobbi Brownista muuten sen verran, että sitä saa myös ainakin Amsterdamista (De Bijenkorf -tavaratalosta), eli todennäköisesti voi olla tarjolla muissakin eurooppalaisissa kaupungeissa.

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavaa, harvoin voitan mitään missään! :) Lähetän sähköpostia sulle heti ---->

    VastaaPoista
  3. Onnittelut voittajalle! :)

    Laitappa meikkikuvia tuosta Rosewoodista. :) Tahtoo nähdä! ;)

    Voi jumpe, että tuo Frou Frou näyttää niin ihanalta! Voisitko, viitsisitkö laittaa siitäkin kuvia näytille? *koiranpentu ilme*

    Eikös miehet olekin ihania jörriköitä? :) Monesti kun kirjoitat herra Pumpulipupusta, niin kuulostaa kovin samalta kuin meidän perheen mies sanoo, kommentoi tai käyttäytyy. :D He eivät vaan taida aina ymmärtää naisiensa hössötyksiä ja hömpötyksiä. :D

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtavaa, olen perjantaina suuntaamassa Köpikseen ja mietin juuri mitä ihanaa meikkiä sieltä mahtaakaan löytyä. Nyt tiedän! Kiitos vinkeistä ja neuvoista :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Pyysit kertomaan, törmäsinkö Splitissä parfumerija Douglasiin, ja törmäsinpä hyvinkin! :D En tosin huomannut alennuksia ja rahat olivat silloin jo lopussa, joten en viihtynyt siellä kauaa (taisi siellä olla yläkertakin, mutta en mennyt kurkkimaan). Sen sijaan ostin Bipa-nimisestä markettitavarain kaupasta Bourjois'n meikkivoiteita. Niitähän ei oikein saa netistäkään tilattua, tai huonosti.

    Ei ehditty sitten saarille, mutta kiipesimme kukkulalle, jossa oli huipulla kahvila, kappeleita ja mahtava näköala. :)

    VastaaPoista
  6. Nekku: Minunkin mielestäni palkinto sopii Mirssiinalle hyvin, kun hänelle sopivat aina samat lämpimät värit kuin minullekin, ja lisäksi hän ei vierasta punertavaa silmämeikissä niin kuin jotkut. Toivotaan siis, että Mirssiina tykkää tuotteista! :)

    Ehdottomasti kannattaa käydä Köpiksessä! Tykkään todella paljon, ja on aika erilainen kuin esim. Tukholma. Ja ostosmahdollisuudet vieläkin paremmat, vaikka Tukholmassakin on kyllä aikas hyvät. :) Olen nyt käynyt viime aikoina molemmissa kaupungeissa muutaman kerran, niin jotenkin pieneltä ja vaatimattomalta yhtäkkiä tuntui esim. Helsingin tarjonta niiden jälkeen. :)

    Kiitos paljon tiedosta Bobbi Brownin suhteen! Ihan mahtavaa, jos sitä alkaa saada nyt laajemminkin Euroopasta. Kun nettikaupoissakin on huonosti; Strawberry Netissä joskus jotain, ja jenkeistä tulee hirveät postikulut jos sitä jostakin saa sieltä tilattua. Täytyy ehdottomasti muistaa tuo De Bijenkorf -tavaratalo jos joskus menen Amsterdamiin!

    Olen täysin riippuvainen noista Bobbi Brownin Correctorista ja Creamy Concealerista, samoin kuin poskipunasta, aurinkopuuterista ja huulikiillosta. Todella hyviä kaikki! :)


    Mirssiina: Onnea vielä, tosi kiva kun voitit palkinnon! Yritän saada sen postiin mahdollisimman pian, niin pääset tutkiskelemaan ja kokeilemaan näitä kivoja syksyisiä tuotteita! :)


    Minna: Joo laitan, kun vain keksin että mihin meikkiin sitä käytän. Sun kehujen perusteella lähdin kokeilemaan Effect Powderia, ja tosi jännittävää, kun on mulle aivan uudenlainen tuote. Vaikuttaa kyllä todella kivalta! :)

    Minustakin tuo Frou Frou on aivan ihana! Olen metsästänyt sitä nyt varmaan jo kaksi vuotta, kun se katosi yhtäkkiä Helsingin Sokoksen valikoimasta. Muualta Suomesta sitä kuulemma jostain vielä sai hetki sitten, mutta ainakaan Porin Sokoksella ei ollut kun kesällä katsoin.

    Minulla on kyllä muitakin aika samantyyppisiä kynsilakkoja kuin Frou Frou, mm. Orlyn Rage. Olen jotenkin addiktoitunut tuohon lämpimän vaaleanpunaisen värin ja hopeisen kiillon yhdistelmään, on minusta kiehtova kontrasti. :)

    Joo, ei miehet kyllä ymmärrä aina tätä kosmetiikkablogitouhuilua. :) Herra Pupu kyllä mielellään suostui arvonnan onnettareksi, mutta sitten kun se piti tehdä, niin löysikin kaikkea arvosteltavaa, että miten se olisi muka pitänyt tehdä paremmin. :) Välillä hän kyllä yrittää keksiä minulle aiheita blogiin ja joskus jopa auttaa kuvien kanssa. On varmaan kyllä pääosin tyytyväinen siihen että blogi on olemassa, kun siksi nökötän iltaisin koneella, enkä häiritse häntä niin paljon höpötyksilläni. :)


    Lucy: Tosi kiva että tästä oli hyötyä sulle!

    Oikein kivaa Kööpenhaminan matkaa, varmasti tykkäät! Siellä oli vielä ainakin viime viikolla paljon lämpimämpää kuin Suomessa, melkein kesä vielä.

    Lämpimästi suosittelen kyllä varsinkin Magasin du Nordia ja Stroget-kauppakatua shoppailuun. Siellä on kaikki mahdolliset liikkeet Guccista Urban Outfittersiin ja ihaniin pikkuputiikkeihin. Ja Magasinin ja Illumin kosmetiikkavalikoimat on kyllä erinomaiset, varmasti löydät sieltä kaikkea kivaa! :)

    VastaaPoista
  7. Mä hörähdin nauramaan ääneen, kun luin tuon "Herra Pupu kyllä mielellään suostui arvonnan onnettareksi, mutta sitten kun se piti tehdä, niin löysikin kaikkea arvosteltavaa, että miten se olisi muka pitänyt tehdä paremmin. :)" Tiedän millä lämmöllä ja rakkaudella sen kirjoitit. :) On niin tutun kuuloista. ;D

    VastaaPoista
  8. Splitin matkaaja: Ihan mahtavaa, että muistit tulla tänne kertomaan kokemuksiasi Splitistä.

    Tosi kiva että löysit sen Parfumerija Douglasin. Ehkä ne hyvät alennukset siellä oli jotakin kesäalehommia jos niitä ei enää ollut...?

    Minäkin jouduin käymään siellä vähän henkisen painostuksen alla, kun loput matkaseurueestani seisoi kadulla odottamassa pitsalle pääsyä sillä aikaa kun minä yritin nopeasti skannata sitä myymälää läpi. Siksi yläkertakin varmaan jäi minulta huomaamatta, voi ei!

    Bourjoishan on minusta maailmalla ihan arvostettu kohtuuhintainen ranskalainen merkki. Suomen lähettyviltä sitä saa myös Tallinnan Kaubamajasta. Bourjoisista huhutaan myös sellaista, että sen kysnilakat tehtäisiin samassa tehtaassa ja olisivat osittan identtisen värisiä Chanelin kynsilakkojen kanssa. Toivottavasti tykkäät siis meikkivoiteestasi, eihän siitäkään lopulta tiedä missä se on tehty ja miltä tuotantolinjalta napattu. :)

    Voi harmi että ne saaret jäivät nyt näkemättä, mutta seuraavalla kerralla sitten! Ehkä se oli se Splitin viereinen kukkula jolle kiipesitte. Me jätettiin se väliin, kun lämpöä oli melkein + 30 C, jotenkin ne saaret ja uimaranta kiehtoivat silloin enemmän. :)


    Minna: Joo, tietenkin kaikella rakkaudella, mutta kyllä arvonnan saa ensi kerralla suorittaa joku vähän motivoituneempi apulainen, vaikka joku mun pienistä kummipojista. :) Sullahan on hyvä, kun sulla on innokas pikkuapuri jo aina valmiina kotona (ja joo, en tarkoita siis sun miestä! :)

    VastaaPoista
  9. Sinulle on tunnustus blogissani! =)

    VastaaPoista
  10. Leben: Oi, lämpimät kiitokset, ihanaa!

    Kuule, mulla on muuten sellainen ongelma, että en pääse kommentoimaan blogiisi. Jostakin syystä se ei tunnista google-tiliäni ja anonyymi-kommentointimahdollisuutta sulla ei taida olla. Monesti olisin tosi paljon halunnut jotakin postausta kommentoida, mutta ei vain onnistu. Sama ongelma mulla on mm. Nonnulan kanssa. Mutta jokaisen postauksen luen kyllä tarkkaan! Kommentointiasia kuitenkin harmittaa minua, enkä oikein tiedä mitä sille voisi tehdä...

    VastaaPoista
  11. Budapestin Douglasissa myytiin myös Bobbi Brownia. Ite ostin niiden huulikiillon ja olen kyllä ollut tyytyväinen, on niin tahmainen että pysyy tuntikausia hyvänä ja pigmenttiä on just sopivasti.

    VastaaPoista
  12. RockQueen: Siis tosi kiva kuulla, että Bobbi Brownia saa nykyään muualtakin Euroopasta! Ja jos siis jo Budapestista, niin pian varmaan jostakin täältä meidänkin läheltä tai jopa Suomesta. Kiitos paljon tiedosta, nyt siis tiedän että jos matkustan Budapestiin tai Amsterdamiin, niin pääsen Bobbi Brown ostoksille! :)

    Minullakin on yksi Bobbi Brownin huulikiilto (ja varastossa vielä odottamassa toinen samanlainen), ihana vanhanroosan värinen Dusty Rose. Tykkään siitä tosi, tosi paljon, on varmasti paras huulikiiltoni. Erinomainen koostumus, hyvä pigmentti ja kaunis väri, siis kertakaikkiaan perfect! :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos muuten tiedosta, että Bourjoisia saa Tallinnasta. Ostin onneksi kuitenkin varakappaleen, kun ehdin testata meikkivoidetta paikan päällä - se on tosi hyvä ja sävykin mätsää (Healthy Mix Serum Gel Foundation) :)

    VastaaPoista
  14. Splitin matkaaja: Kiva jos tiedosta oli hyötyä! Näin Bourjoisia myös kesällä Riiassa, joten muistakin Baltian maista pitäisi ilmeisesti saada!

    Kiva kun löysit sopivan meikkivoiteen! Eikä varmaan ollut mikään järkyttävän kalliskaan, Bourjoishan on aika kohtuuhintainen merkki. Minulla ei itselläni ole vielä yhtään tuotetta siltä, kaupoissa olen vain swatchaillut, mutta nyt mielenkiintoni kieltämättä heräsi! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)