sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kosmetiikkaostokset Nizzassa

Terveisiä aurinkoisesta ja lämpimästä Nizzasta!






Nizzaa käsittelevä juttu on pakko aloittaa kuvalla yhdestä maailman hienoimmista hotelleista, Negrescosta. Se sijaitsee Nizzan rantakadulla Promenade des Anglaisilla ja olen rakastanut sitä siitä asti kun näin sen ensimmäistä kertaa. 

Valkoinen ja vaaleanpunainen, belle époque -tyylin kaunotar Negresco katsoo merelle, Baie des Angesille eli Enkelten lahdelle.

Mutta sitten niihin kosmetiikkajuttuihin, jotka kiinnostavat teitä varmaan enemmän kuin nämä Rivieran ihasteluni. 

Sain ensinnäkin paikallisilta suosituksen käydä yhdessä Nizzan vanhimmista parfymerioista, Tanagrassa. 

Se sijaitsee Nizzan luksusostosalueella, rue Alphonse-Karrilla.






Heti alkuun on sanottava, että tiedän aivan liian vähän parfyymeista osatakseni riittävästi arvostaa tätä liikettä, jossa on tarjolla satoja eri parfyymeja.

Ikkunassa mainostettiin Tom Ford Private Blendia, L'Artisan Parfumeuria, Diptyqueta ja Kiliania. 

Sen verran minäkin ymmärrän, että kyseessä ovat varmaan harvinaiset ja etsityt merkit.

Heti liikkeeseen sisään mentäessä oli puinen esittelyvitriini, johon oli aseteltu aikajärjestyksessä kaikki Guerlainin vanhat parfyymit. Esittelyssä oli mm. kuuluisa Shalimar vuodelta 1925.

Parfyymeja oli kahdessa huoneessa. Niiden joukossa myytiin koruja ja muuta pientä ja kallisarvoista.

Meikkimerkkejä oli mielestäni vain kolme: Chanel, Guerlain ja amerikkalainen loistava Bobbi Brown. Jos myy vain hyvää, ei tarvita paljon.

Pääosin ranskaa puhuvat myyjät olivat hyvin ystävällisiä. Luulen, että vanhempi rouva oli ehkä liikkeen omistaja, ja lisäksi myyjiä oli useampia. 

Minulle tarjottiin kahvia ja annettiin aikaa rauhassa katsella valikoimaa.

En osannut aloittaa parfyymien tuoksuttelua oikein mistään sillä niitä oli niin valtavasti, joten keskityin meikkeihin.

Bobbi Brownia on vaikeasti saatavilla Euroopassa, joten ostin poskipunan ja huulipunan. Esittelen ostokseni tarkemmin myöhemmin kun olen palannut täältä kotiin. 

Sain Tanagralla niin "royal treatmentin", että olin aivan onnellisen hämmentynyt poistuessani sieltä.  






Tanagran jälkeen valitettavasti ranskalainen kosmetiikkaketju Sephora ei tuntunut enää niin ihmeelliseltä, vaikka olin etukäteen odottanut sitä eniten.

Sephoroita on Nizzassa ainakin pääostoskadulla Avenue Jean Medecinilla kaksi. Toinen, pienempi, on ostoskeskus Nice Étoilen alakerrassa, ja valtava jätti-Sephora on lähellä Place Massenaa. 

Sephorassa myydään monia Suomessa harvinaisia meikkimerkkejä kuten Urban Decay, Nars, Too Faced, Benefit ja Make Up For Ever. Yllätyksekseni löysin sieltä myös Bobbi Brownin. Uutuutena oli japanilaistyyppinen Tokidoki.

Lisäksi Sephoralla on oma Sephora -merkkinsä, jonka alla on kylpytuotteita, meikkejä ja kynsilakkoja.

Kynsilakoissa on tarjolla mm. laaja valikoima OPIa sekä Sally Hansenia. OPIlta oli myynnissä mm. James Bond -minikokoelma. 

Lisäksi Sephorassa ovat kaikki isot selektiiviset merkit kuten Dior, Lancome ja Chanel. Lisäksi valikoimaan kuuluu mm. Suomessa harvinaisempi Giorgio Armani. 

Massenan isossa Sephorassa oli lisäksi Benefitin Brow Bar eli kulmakarvabaari ja Urban Decayn meikkibaari, jossa sai meikin Urban Decayn tuotteilla 20 eurolla.

Minua kiinnosti myös arkisemman L'Orealin valikoima, joka on maailmalla usein eri kuin Suomessa. Tarjolla olikin upea kausikokoelma Le Look Versailles, jota en ole nähnyt Suomessa. Siihen kuului mm. kultainen crackle-kynsilakka ja musta kynsilakka nimeltä Black Swan. 





Koska ollaan Provencessa oli tietysti pakko käydä myös L'Occitane en Provencessa. 

Kävin ostamassa sieltä loistavaa karitevoi- eli sheajalkavoidetta, sillä kaupunkilomalla jalat ovat kovilla.

L'Occitanen liike oli todella kauniisti sisustettu. Ostokset pakattiin paperikassiin, johon laitettiin myös silkkipaperia, johon myyjätär suihkutteli hajuvettä. Se oli tuoksultaan vervaine eli verbena. En ole ennen huomannut sitä, mutta siinä oli ihana sitrusmaisen raikas tuoksu.

Näytteidenjakopolitiikka vaikutti Ranskassa olevan hyvin anteliasta. Sain lukuisia näytteitä L'Occitanesta samoin kuin parfymeria Tanagrasta. Ihanaa, esittelen nekin teille sitten myöhemmin.






Yksi hyvä kosmetiikan ostospaikka on vielä tavaratalo Galeries Lafayette.

Siellä on tarjolla lukuisia edullisempiakin merkkejä.

Lisäksi kynsilakkamerkki Sinful Colors vaikutti tekevän yhteistyötä Lafayetten kanssa, sillä myynnissä oli runsaasti Sinful Colorsin kynsilakkoja ja Lafayettelle tehty oma kokoelmansakin. 

Luonnonkosmetiikka ei vaikuta olevan Ranskassa aivan samanlaisessa suosiossa kuin Pohjoismaissa ja esimerkiksi Saksassa. Luonnonkosmetiikkaa oli Lafayettessa jonkin verran myynnissä, lähinnä Weledaa, mutta esimerkiksi etsimääni ranskalaista meikkimerkkiä Colour Caramelia en ole nähnyt Nizzassa missään. 






Tässä vielä ihanat ostoskassini Tanagrasta ja L'Occitanesta suloisen vintagetyylisen Emilie's Cookies -kahvilan pöydällä. Näiden lisäksi ostin Lafayettesta yhden L'Orealin kynsilakan.

Tuon viuhkan tuossa etualalla sain Parfumerie Tanagrasta. Oli kuuma päivä, joten sillä oli ihana löyhytellä.

Viuhkaan sai valita haluamaansa parfyymia, joka sitten tuoksuu kun viuhkaa liikuttelee. En osannut oikein itse valita mitään, joten pyysin myyjältä jotakin hyvin ranskalaista. Hän valitsi  Chanelin uutuuden Coco Noirin. Niin ihanaa! 

4 kommenttia:

  1. Olipas taas mukavaa luettavaa :)

    VastaaPoista
  2. Hellin: Kiitos paljon, rakastan myös niitä sun matkapostauksiasi! Niin kivaa piristystä aina arkeen lukea toistenkin matkoista ja kosmetiikkalöydöistä! :)

    VastaaPoista
  3. Itse hankin viime laivareissulta L'Occitanen verbena hajuveden. Se on ihanan raikas, aivan kuin sitruunan tuoksu ja juurikin sen yksinkertaisuus ihastutti. Kaiken lisäksi tuote ei ollut edes kovin kallis, 100ml putilo maksoi laivalla vähän alle 40e (38e ja rapiat muistaakseni) eli sen verran mitä voi joutua maksamaan joistain pienimmistä pulloista.
    Miinus tulee ehkä siitä ettei tuoksu kestä kauaa iholla, mutta en koe sitä kovinkaan häiritseväksi.
    Kesällä tuoksu on ollut ihan ehdoton ja plussaa tulee myös siitä, että se sopii sekä miehelle että naiselle (ja on myös ihan miestenkin mieleen, kun ei ole liian neitimäinen muttei tunkkainenkaan). Näin syksyllä tuoksu on jäänyt käyttämättä, kun pimenevät illat saavat enemmän houkutuksen parfyymeihin. ;)

    Ihanaa että vinkkailet ulkomaiden kosmetiikkapaikkoja, ties jos vaikka itsekin sitten joskus pääsen hamassa tulevaisuudessa samoihin matkakohteisiin!

    VastaaPoista
  4. Inna: Minä en edes tiennyt ennen tätä, että L'Occitane tekee myös hajuvesiä. Verbena oli kyllä ihanan raikas ja sitruunainen. :) Tosi kiva idea myös, että sitä suihkuteltiin ostosten mukaan, niin pääsi samalla tuoksuttelemaan sitä. :)

    Oi, täytyy kyllä itsekin harkita sen ostamista, sen verran ihana oli. Ja hintakin kivan edullinen noin isosta pullosta. Sopisi tosiaan erityisen hyvin varmaan lämpimään kesään. :)

    Kyseessä on varmaan Eau de Toilette, joten siksi ei kestä iholla ihan niin pitkään kuin kunnon parfyymit. :)

    Kiitos paljon kun kerroit kokemuksiasi tästä ihanasta Verbena-tuoksusta! :)

    Tosi kivaa kuulla myös, että tästä jutusta oli hyötyä! Itsekin saatan usein tarkistaa jostakin tutusta kosmetiikkablogista ostosvinkit ennen kuin matkustan uuteen kaupunkiin. Paljon helpompaa ja kivempaa niin, niin ei mene turhaan aikaa kauppojen etsiskelyyn. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)