torstai 4. huhtikuuta 2013

Lavera BB-voide

Tässä on tuote, jonka olisin ostanut puhtaasta uteliaisuudesta varmaan itsekin kokeiluun, jos sitä ei olisi lähetetty minulle blogin kautta testattavaksi: nimittäin luonnonkosmetiikan BB-voide!

Olin ihan innoissani, että pääsin testaamaan tätä!

BB, BB, BB... niin kuin Garnierin ensimmäisessä BB-voidemainoksessa aikoinaan hoettiin. Nythän näitä maagisia voiteita on tullut melkein joka valmistajalta. Edullisemmassa hintaluokassa ovat Garnier, Gosh, IsaDora, L'Oreal, Lumene, Maybelline, Nivea ja Rimmel. Selektiivisistä merkeistä oman BB:nsä ovat tehneet ainakin Clinique, Dior, Giorgio Armani, Estee Lauder ja Lancome. Myös MAC:illa on nykyään oma BB. Uusimmat ovat Kiehl'sin ja YSL:n BB-voiteet. Lisäksi löytyy myös jo BB-poskipunaa, BB-silmänympärysvoidetta ja BB-peitevoidetta. 

Kaikkia BB:itä yhdistää varmasti se, että ne ovat hoitavia ja suojaavia ehostavan vaikutuksensa lisäksi. 

Eikö olekin uskomatonta, että Garnierin BB lanseerattiin Suomessa vasta tammikuussa 2012, ja sen jälkeen vuodessa ovat tulleet nämä kaikki muutkin?

Ja nyt tulossa ovat jo CC-voiteet, jotka kirkastavat ihon sävyä ja korjaavat värivirheitä. Sellaiset on tulossa ainakin L'Orealilta ja Lumenelta. Lumenen CC on ilmeisesti jo ilmestynyt kauppoihin ja L'Orealin on tulossa toukokuussa.     






Luonnonkosmetiikan puolelta en sen sijaan tiedä muita BB:itä Laveran lisäksi kuin Terre d'Oc. Terre d'Ocin BB:n hinta on noin 30 euroa (30 ml), eli se on jonkin verran kalliimpaa kuin tämä Lavera, jonka suositushinta on 22,30 euroa (30 ml). 

Laveran Beauty Balm on 6 in 1 tinted moisturiser. Se lupaa 1) tasoittaa ihon pintaa, 2) kosteuttaa 24 h, 3) peittää ihon pienet virheet, 4) jättää mattapinnan, 5) supistaa ihohuokosia ja 6) suojata ihoa vapailta radikaaleilta. 

Aurinkosuojaa ei luvata, vaikka se on yksi BB-voiteiden tärkeimmistä ominaisuuksista minulle. Niidenhän on paitsi tarkoitus näyttää luonnollisilta, myös nopeuttaa meikkaamista kun ominaisuuksia on so and so many in one cream. 

Katselin kuitenkin Laveran BB:n inciä, ja jo aika ylhäällä siinä on Titanium Dioxide, joka ymmärtääkseni on luonnonkosmetiikassa yleisesti käytetty aurinkosuoja-aine. Kuinka paljon aurinkosuojaa tuote sitten todellisuudessa sisältää on vaikea sanoa, koska sitä ei millään tavalla mainosteta. 

Terre d'Ocin BB-voiteen mainitaan sisältävän fysikaalisen aurinkosuojan, mutta esim. mitään SPF-lukua ei ole ilmoitettu. 

Laveran BB:n aktiiviaine on Acai-marja, jonka pitäisi toimia antioksidanttina.  

Tässä kiinnostuneille Laveran BB:n koko inci eli ainesosaluettelo:

Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Alcohol, Glycerin, Titanium Dioxide (CI 77891), Glyceryl Stearate Citrate, Lauryl Laurate, Myristyl Myristate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Cetearyl Alcohol, Lactobacillus/ Salix Alba Bark Ferment Filtrate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Xylitylglucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Anhydroxylitol, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, Tricaprylin, Glucose Glutamate, Dehydroxanthan Gum, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Lysolecithin, Lecithin, Bisabolol, Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Silica, Magnesium Silicate, Mica, Xylitol, Microcrystalline Cellulose, Algin, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Tin Oxide, Fragrance (Parfum), Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral, Benzyl Benzoate






Laveran BB-voiteesta on olemassa vain yksi sävy. Sen sanotaan olevan "natural shade". Tuotteen pitäisi sopia kaikille ihotyypeille.

Käytännössä voide oli minusta aika tumma. Se kuitenkin sulautui ihoon hyvin, joten sitä sai vähän vaalennettua häivyttämällä. Olin käyttänyt sattumalta itseruskettajaa juuri alla, joten voide ei näyttänyt minulla näin keväälläkään aivan liian tummalta. Mutta ei ainakaan minun vaalealle iholleni talvikäyttöön, ei herranjumala!

Laveran BB-voide kuitenkin asettui iholle kivasti ja toi myös vähän tervettä hehkua. Tosi nätti lopputulos! Se oli koostumukseltaan melko pehmeää, paksua ja kosteaa, joten aivan rasvaisimmille ihotyypeille se ei välttämättä sovi. Oma kuiva ihoni kuitenkin nautti voiteesta. Toisaalta Laveran BB-voide on BB:ksi melko peittävä ja jättää mattapinnan, joten siinä mielessä öljyisempi ihokaan ei ole välttämättä ongelma. Voidetta voi myös kerrostaa paremman peittävyyden aikaansaamiseksi. 






Minulla ennestään olevista BB-voiteista Laveran BB muistuttaa ehkä eniten Estee Lauderin BB:tä. Samanlaista on koostumus ja mattapinta. Laveran BB on kuitenkin sävyltään tummempi kuin Estee Lauderin vaalein sävy Light.

Koostumukseltaan ja kosteuttavuudeltaan Laveran BB muistuttaa myös vähän Garnierin alkuperäistä BB:tä, mutta siinä kun Garnier jättää rasvaista pintaa Lavera tekee matampaa. 

Sen sijaan oma suosikkini BB:istä tähän mennessä, L'Orealin Nude Magique on ohuempi, valoa heijastavampi ja hehkuvampi kuin Lavera. Laveralla tulee kuitenkin luonnollista hehkeyttä, joten täysin matta tai himmeä sekään ei ole. 

IsaDoran BB on näistä selvästi meikkivoidemaisin, vaikka peittävyys on varmaan Laveran BB:n kanssa samaa luokkaa.

Aurinkosuojakertoimet minulla ennestään olevissa BB:issä ovat seuraavat: Garnier 15, L'Oreal 12, Estee Lauder 35, IsaDora 12 ja kuten sanottua Lavera 0. Niistä ainoastaan Estee Lauder on minusta yksinään riittävä kesäaurinkoon.  






Otin vielä tällaisen vertailukuvan, josta toivoin että näkisitte vähän sävyjä ja koostumuksia.

1. Garnier, 2. L'Oreal, 3. Estee Lauder, 4. IsaDora, 5. Lavera. 

Kuvastakin näkee, että oikean reunan Lavera on tummin ja oranssein. Keskellä Estee Lauderin Light-sävy on aika vaalea. Toinen vasemmalta L'Oreal näyttää harmaalta, sillä sen väripigmentit rikkoontuvat vasta iholle levitettäessä. 


Luonnonkosmetiikan ystävälle Laveran BB on oiva vaihtoehto, varsinkin kesällä jolloin iho on ruskettunut. Luulen, että tulen itse käyttämään Laveran BB:tä paljonkin nyt kesällä, sillä luonnonkosmetiikka tekee vain niin hyvää iholle ja sitä on niin mukava käyttää. Erityisesti kesällä kaipaan keveitä ja puhtaita tuotteita, jotka antavat ihon hengittää.

Laveran BB-voiteesta second opinion löytyy Nonnula-blogista. Aika samoilla linjoilla kyllä ihana Nonnukin oli minun kanssani!


Laveran saatavuuden suhteen minulla on muuten iloisia uutisia, sillä Lavera tulee huhtikuun 9. päivästä alkaen myyntiin myös Prismoihin ja suurimpiin S-marketteihin. Niihin ei tule kuitenkaan Laveran koko valikoima, eli ei esim. tätä BB-voidetta. Myynnissä on ainoastaan Basis Sensitiv -linja. Sieltä voin suositella mm. erinomaista Basis Sensitiv -käsivoidetta. Hienoa kuitenkin, että luonnonkosmetiikan saatavuus paranee entisestään!

Muuten Laveraa myydään esim. Sokoksella, Stockmannilla ja luontaistuotekaupoissa. 

Nettikaupoista Laveran BB löytyy esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta (hinta 19,95 euroa, toimituskulut 2,95 euroa), Biodellysta (hinta 18,70 euroa, toimituskulut 4,90 euroa) tai Ruohonjuuresta (hinta 22,25 euroa, toimituskulut 4,90 euroa)


Lisäys 6.5.2013: Kampanjakoodilla PUMPULIPUPU saatte muuten vielä halutessanne - 10%:n alennuksen Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimasta. Koodi on voimassa toukokuun loppuun.

14 kommenttia:

  1. Hei, kiva lukea tästä tuotteesta. Olen itsekin ajatellut, että millainen mahtaa olla. Tuon värin takia saattaa olla, että jätän ostoksen väliin. Itselläni on niin kalpea iho, että useat vaaleimmatkin BB-voiteet on liian tummia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit jutusta! :) Itse olin aivan innoissani, sillä tämä oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan BB-voide, jota pääsin testailemaan. Muutenkin pidän BB-voiteista kovasti. Varsinkin jos on suhteellisen ongelmaton iho, mutta haluaa kuitenkin jotakin ehostusta, ne ovat tosi kiva, kevyt ja helppo tuote. :)

      Tämän Laveran huono puoli oli todellakin tuo tummuus. Se on valitettavasti sinulle varmaan liian tumma, jos vaaleimmatkin BB:t ovat, vaikka häivyttyykin iholla hieman.

      Tuosta Terre d'Ocin BB:stä on olemassa kolme sävyä. Minua kiinnostaisi niistä se vaalein. En kuitenkaan uskalla ostaa kokeilematta, joten pitää päästä ensin jonnekin testailemaan, että minkä sävyinen se oikein luonnossa on. :)

      Estee Lauderin vaalein BB on melko vaalea, samoin Rimmelin BB:stä on olemassa hyvin vaalea sävy. Myös Maybellinen vaalean BB:n pitäisi olla aika vaalea, jos et ole vielä kokeillut niitä. :) L'Orealin BB:henkin pitäisi olla sellainen trick, että jos sitä levittää siveltimellä, värikapselit eivät niin paljon rikkoudu, jolloin sävy on vaaleampi kuin sormilla levitettäessä. :)

      Poista
  2. Testailin muuten eilen Lumenen CC:tä Stockalla. Mutta ihan oikeasti, se on meikkivoide, niin myyjäkin sanoi. Nimillä voidaan pelata, mutta meikkivoide on meikkivoide, sanon minä. Ja ne hoitotehot, enpä tiedä. Aika silikoniselta vaikutti. Mutta ilahduttavaa kyllä vaalein sävy kolmesta oli oikeasti melko vaalea, eikä yhtään punainen kuten monesti. Ja siis hyvältä meikkipohjalta vaikutti, sitä en ollenkaan sano! :)

    Lavera vaikuttaa hyvältä, mutta harmittavan tummalta. Ja se Terren BB on parhautta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, miten kiinnostavaa että olet päässyt jo kokeilemaan Lumenen CC:tä! Minuakin kiinnostavat ne kovasti, mutta en ole viime päivinä valitettavasti ehtinyt kosmetiikkaosastoille. Ehkä huomenna. :)

      Niinhän nuo BB:tkin kyllä monet ovat kuin meikkivoiteen ja sävyttävän päivävoiteen välistä. Ihan uskomatonta, kuinka monelle voiteelle on nyt varmaan vain annettu nimi BB. Se myy nyt, samoin kuin ilmeisesti myös CC. :)

      Hienoa, jos Lumenen CC.stä on olemassa oikeasti vaalea sävy. Tässähän suomalainen Lumene voisi saada kilpailuetua verrattuna muihin merkkeihin, joiden suuremmat markkinat ovat esim. Keski- ja Etelä-Euroopassa, jossa kaivataan tummempia sävyjä. Kun suurin osa suomalaisista naisista tarvitsisi varmaan aika vaalean sävyn. :)

      Minulle on tulossa muuten testiin L'Orealin uudet CC:t, niitä odotan kyllä myös suurella mielenkiinnolla. Olen tykännyt niin paljon tuosta L'Orealin Nude Magique BB:stä, että odotukset CC:eidenkin suhteen ovat korkealla! :)

      On tosiaan harmi että Lavera on niin tumma. Kesäiholla varmasti menee, mutta ei talvella. Se on varmaan taas ne Keski-Euroopan markkinat, jotka dominoivat...

      Minun pitää kokeilla myös sitä Terre D'Ocin BB:tä, sen verran innostuin nyt näistä luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista. Eilen vielä lueskelin uudelleenkin blogistasi siitä, ja kuulosti kyllä hyvältä! :)

      Poista
  3. Äh miksei ne voinut laittaa tohon suojakerrointa :/ Nyt kevätaurinko paistaa jo aika kuumana, joten aurinkovoide on ihan ehdoton ulkoillessa. Ja aurinkolasitkin on saanut kaivaa jo pölystä :)

    Joitain Laveran tuotteita tulee ilmeisesti myyntiin myös marketeissa, mikä on kyllä positiivinen uutinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua harmittaa sama aurinkosuoja-asia! Kun oikeasti helpottaisi ja nopeuttaisi hommia kummasti, jos BB:ssä olisi jo valmiiksi tarpeeksi korkea suojakerroin.

      Voihan sinne alle toki laittaa aurinkosuojavoidetta, mutta jotenkin se hoitavuuden idea siitä vähän kärsii kun BB ei enää olekaan suoraan ihoa vasten. Lisäksi minusta on puhuttu siitä, että tuo luonnonkosmetiikan voiteissakin paljon aurinkosuojana käytetty Titanium Dioxide saattaisi reagoida joidenkin muiden aurinkosuoja-aineiden kanssa heikentäen niiden vaikutusta. En tosin tiedä kuinka tieteellistä ja todenperäistä tämä on, mutta ehkä se kannattaa ottaa vaihtoehtona huomioon jos tuntuu että aurinkosuoja BB:n alla ei pidä. Itse aion silti kokeilla sitä niin, sillä kesällä se taitaa olla ainoa vaihtoehto. Ilman aurinkosuojaa ei uskalla kesäaurinkoon mennä, ei kyllä kertakaikkiaan, hui! :)

      Lavera on tulossa tosiaan myyntiin ainakin Prismassa ja isoimmissa S-Marketeissa, ehkä jossakin muuallakin. Myyntiin tulee kuitenkin ymmärtääkseni vain Basis Sensitiv -linja. Mutta siinä on paljon hyviä perustuotteita, jotka on kätevä napata mukaan vaikka ruokaostosten ohessa. Ihanaa kun luonnonkosmetiikkkaa saa siis jo marketistakin! :)

      Poista
    2. Kiva kun infosit. Mä en ollut aiemmin kuullut, että ne saattavat reagoida keskenään. Ei kyllä ilman suojakerrointa viitsi kulkea kesällä, jos ei nyt kovin itsetuhoinen ihminen ole :) Miten sun iho muuten yleensä reagoi aurinkoon, palatko herkästi?

      Ai marketteihin tulee vain tietty sarjan linja. Just just.. Sekin tietysti pelkkää plussaa, kun ennen ei ole saanut mitään :)

      Poista
    3. Minusta siitä suojakerrointen reagoinnista keskenään on keskusteltu erityisesti mineraalimeikkipohjien osalta, joissa ymmärtääkseni käytetään aurinkosuojana tuota samaa Titanium Dioxidea kuin luonnonkosmetiikassakin yleensä on. Ostolakossa-blogissakin kirjoitettiin siitä joskus. En vain tiedä kuinka tieteellistä se todellisuudessa on. Mutta eipä ole paljon vaihtoehtoja jos tätä Laveran BB:tä haluaa kesällä käyttää: aurinkosuoja on pakko laittaa alle. Kyllä sen sitten ikävä kyllä varmaan huomaa käytännössä jos se ei pidä. Voi kun kaikissa BB:issä ja meikkivoiteissa olisi jo valmiiksi sisällä tarpeeksi korkea aurinkosuoja!

      Mulla on niin vaalea ja pisamainen iho, että palan aika herkästi. Nuorempana en niin välittänyt eikä aurinkosuojauksesta niin paljon puhuttukaan, mutta nykyään olen melkein hysteerinen sen kanssa. Lisäähän aurinko vanhenemisen efektejäkin, eli on kyllä monta hyvää syytä suojautua siltä. :)

      Minäkin luulin aluksi, että Lavera tulisi laajemminkin myyntiin marketteihin, mutta nyt ainakin aloittavat vain tuolla Basis Sensitiv -peruslinjalla. Ehkä jos se osoittautuu suosituksi tulee muutakin. Sinänsä siitä löytyy kyllä hyvät perustuotteet jokapäiväiseen ihonhoitoon, joten se on varmaan ihan jees ja tarpeellinen markettiostelijoille. :)

      Poista
    4. http://www.ostolakossa.com/2010/05/perfect-or-not.html

      Eli jos oikein ymmärsin, niin titanium dioxide, jota ei ole pinnoitettu ja avobenzone heikentävät toistensa tehoja. Eli ongelma ei koske kaikkia titanium dioxideja, kai? Jos siis käyttää perinteistä jauhemaista mineraalimeikkipohjaa, niin silloin pitää olla tarkempi.Tuli mieleen, että löytyyhän myös erikseen aurinkovoiteita, joissa fyysinen suoja, mm. Cliniquella on sellainen, se ei vaan sopinut mun iholle ( ilmeisesti tuo titanium dioxide tukkii huokoseni..). Sellainenhan teoriassa voisi sopia tuonne alle? Mutta olen aivan samaa mieltä, on suuri synti, jos bb-voiteessa ei ole suojakerrointa!

      Poista
    5. Hei, kiitos tosi paljon suorasta linkistä! :)

      En ole todellakaan mikään kemisti, mutta samalla tavalla kuin sinäkin ymmärsin asian. Mahdoton varmaan tietää onko luonnonkosmetiikan voiteiden titanium dioxide pinnoitettu vai ei. Täytyy muistaa kysyä jos jossakin tapaan luonnonkosmetiikan experttejä. Mutta ongelma vaikuttaisi siis ehkä olevan nuo avobenzonea sisältävät aurinkosuojavoiteet. Mutta aivan loistava oivallus sinulta, että jos käyttää titanium dioxideen perustuvaa aurinkosuojaa alla, ongelma poistuu! Eli siis luonnonkosmetiikan BB:n alle luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa, niin kaikki on hyvin. :)

      Minustakin BB:ssä pitäisi ehdottomasti olla aurinkosuoja, se jotenkin kuuluu siihen konseptiin. Ehkä tässä Laveran BB:ssä on luovuttu siitä, koska se varmaan heikentää tuotteen hoitotehoa. Mutta noin tummana sävynä en valitettavasti voi ainakaan itse käyttää voidetta talvella, ja kesällä se aurinkosuoja olisi melkein pakko olla, kun harvoin sitä vain nököttää sisällä koko päivän. Ehkä sadepäivinä. :)

      Poista
  4. Mitä, cc voide? Tuo on jäänyt huomaamatta! Mutta en kyllä bb voiteeseenkaan ole hurahtanut, sillä pidän sitä sävyttävänä päivävoiteena. :) ehkä länsimaissa on hieman väärin ymmärretty tuo bb?
    Mun on vain niin vaikea luopua Lily lolon mineraalimeikkipuuterista kun sen täydellisen sävyn on jo kerran löytänyt. :) nestemäiset taas tuntuvat tekevän ihostani vain tunkkaisemman näköisen muutaman tunnin jälkeen, joten ehkä sekin myös pikkaisen vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä, Color Correcting Cream eli CC. :) Tämäkin villitys on saanut alkunsa ilmeisesti Aasiasta kuten BB:kin. Chanel oli ensimmäisten joukossa, ja nyt sitten ainakin Lumene ja L'Oreal tuovat sen meidän kaikkien ulottuville kohtuuhintaan. Tuskin näemme kuitenkaan tämän jälkeen enää double-D:tä. :)

      Erona BB:hen pitäisi CC:ssä ymmärtääkseni olla parempi ihon värin korjaaminen ja peittävyys. Silti sen pitäisi olla samalla tavalla kevyt ja hoitava. :)

      Länsimaiden BB on kyllä kaupallinen ja soveltava tulkinta aasialaisesta, niin olen ymmärtänyt. Aasialaisissa BB:issä on usein lisänä kyllä se ihon sävyä vaalentava ominaisuus, joka ei ole ainakaan täällä Pohjolassa tarpeen. :)

      Eihän sun tarvitse mineraalimeikkipohjaa mihinkään vaihtaa. :) Siinähän on paljon hyviä ominaisuuksia myös: nopeus, helppous, luonnollisuus, hoitavuus jne. Minulle taas meikkivoiteet tai nämä BB:t sopivat ainakin talvella paremmin, kun ihoni on usein niin kuiva. Mineraalipohja saattaa vähän korostaa ihon kuivia kohtia. :)

      Poista
  5. Laveran beebula on kyllä taas ihan liian tummaa meikän kalmaiholle,plääh.
    Mutta se Lumpun ceeppari vaikutti aikas mielenkiintoiselta,testailin päivänä eräänä maidonhakureissulla.
    Jos en olisi ostolakossa olisin nakannut ostoskiesiin.Mutta pidin pään kylmänä ja marssin kiltisti ruokaostosille =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin Laveran tummuus on valitettavaa, kun muuten tykkäsin voiteen jättämästä pinnasta kyllä. Luulen, että se on suunnattu enemmän Keski-Euroopan markkinoille eikä niinkään meille Pohjolan vaaleille neidoille, ikävä kyllä.

      Voi että, minun pitää kyllä nyt testata sitä Lumenen CC:tä, uteliaisuuteni on sen verran herännyt. Lumenen BB:kin minua on kiinnostanut, mutta olen pelännyt sävyä, kun monelta on kuulunut että vaaleinkin sävy voi olla vähän tumma ja oranssi. Uudesta CC:stä pitäisi olla kolme sävyä, joten ehkä niistä se vaalein voisi olla sopiva. :)

      Beepula, hih. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)