lauantai 29. kesäkuuta 2013

Muotiperjantai; Selected Femme -ostoksia

Selectedillä on nyt käynnissä alennusmyynnit. Minä hankin kuitenkin nämä kaksi ostostani jo ennen niiden alkamista, mutta kuitenkin kivalla - 20 %:n alennuksella jostakin Selectedin ystävämyyntitapahtumasta.






Selectedilla on oma liike Helsingissä Aleksanterinkadulla samassa yhteydessä kuin Vila. Myynnissä ovat Selected Homme ja Femme -mallistot. 

Molemmissa liikkeissä on tosi ystävälliset myyjät ja hyvä palvelu. 

Selected Femmen "visio ja filosofia on yhdistää klassinen räätälöinti ja epäformaali mutta naisellinen look, tarjoten vaatteita vahvalle naiselle, joka haluaa korostaa persoonallisuuttaan ja arvostaa modernia lookkiaan".







Ostin Selectedilta sini-vihreä-ruskean maksimekon (normaalihinta 59,90 euroa) ja punaisen mokkaisen clutchin (normaalihinta 34,90 euroa).






Pidän kovasti maksimekoista, ja nythän niille on käyttöä näillä ihanilla helteillä. Tämä Selectedin sini-vihreä-ruskea mekko oli väreiltään hieno punaisen tukkani kanssa. 

Mallista teki jotenkin tosi modernin valuva, yksinkertainen linja ja tuo harmaa selkäkappale. 
.






Mokkanahkaiseen punaiseen clutch-laukkuun ihastuin myös heti sen nähdessäni. Se sopii erinomaisesti punaisten hiusteni väriin. 

Muuta ei punaisen tukan kanssa paljon tarvitakaan kuin asusteeksi vain tämä punainen clutch. En muutenkaan tykkää jos samansävyisiä asioita on asussa liikaa, kaksi on minusta juuri sopivasti. 

Muistan kuinka The Hills -sarjassa Lauren ja Whitney naureskelivat jälkeenpäin kuinka matchy-matchy he olivat aloittaessaan Teen Voguessa. Todelliset muodintuntijathan eivät liikaa matchaa väreillä, vaan luovat yhtenäisyyttä ja kiinnostavuutta muilla tavoilla. Juuri sellaiseksi haluaisin oppia! 

Se toimii jotenkin niin, että esimerkiksi kirkkaan vihreää laukkua ei yhdistetä vihreisiin kenkiin, vaan nudeihin, harmaisiin tai mustiin. Laukun ja kenkienkään ei siis kuulu matchata. Tai jos sinulla on punainen laukku ja punainen kynsilakka, mitään muuta punaista ei kuulu laittaa.   

En ole vielä päässyt ulkoiluttamaan punaista pikkulaukkuani, mutta ehkä joku kesäilta nyt lähiaikoina vien sen vaikka terassille tai baariin.






Selected ja samaan konserniin kuuluva Vila tekevät varmaan yhteistyötä Max Factorin kanssa, sillä aina välillä liikkeistä saa ostosten mukana kaupan päälle Max Factorin kynsilakkoja. 

Minä sain tällä kertaa tämän hienon oranssinkuparisen glitterlakan 2 Bronze.






Se sopii yhteen ostostenikin kanssa. Huomasin muuten vasta nyt kuvia ottaessani, että sininen maksimekko ja punainen clutch sopivat yhteenkin. Se ei ainakaan ole liian matchy-matchy, vaan juuri sopivasti kontrastia! 

6 kommenttia:

  1. Heh juu, matchy-matchy-tyyli on mun mielestä ihan kamala! En edelleenkään ymmärrä ystäviäni, jotka sanovat, etteivät voi käyttää tiettyjä kenkiä, koska heillä ei ole niihin sopivaa (=saman väristä) laukkua. Minuun ei koskaan ole edes uponnut ajatus, että erisävyisiä metalleja ei saisi sekoittaa keskenään, siis että samaan aikaan ei voisi käyttää hopean ja kullan värisiä asusteita. Kamalan rajoittavaa! :-) Mun motto on ennemmin, että jos se näyttää hyvältä, go for it. Itse tykkään paljon enemmän kontrasteista ja vaikka pienistä ristiriidoista kuin sävy sävyyn -tyylittelystä.

    Mulla muuten on hirveä maksimekkokuume eikä sun postaus ainakaan helpottanut sitä! :-) Kävin eilen pikaisesti tuolla Selectedin myymälässä, mutta en kyllä nähnyt tuota sinun mekkoasi siellä, täytyy varmaan tehdä uusi visiitti ensi viikolla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia tuli mieleeni kun näin naisen kadulla, jolla oli kirkkaanvihreä laukku matchattuna vihreisiin kenkiin. Sen sijaan että se olisi näyttänyt kivalta, se näytti siltä että hän oli joutunut etsimään samansävyisiä kenkiä kuin laukku pitkään, ja silti ne eivät olleet ihan yksi yhteen. Silloin ymmärsin ihan konkreettisesti sen, että parempi olisi unohtaa matchaus ja yhdistää vihreä laukku vaikka konjakinvärisiin kenkiin, niin se ei näyttäisi niin tekemällä tehdyltä. :)

      Yritän samoin sanoa ystävilleni, että laukkua ja kenkiä ei tarvitse matchata. Ja olen ihan samaa mieltä metalleista, ei haittaa mitään vaikka yhdistäisi kultaa ja hopeaa. Sama koskee mielestäni ruskeaa ja mustaa. Päinvastoin, ne näyttävät oikein kivoilta yhdessä. :)

      Maksimekot ovat ihania! Olen itse aivan hurahtanut niihin, ja minulla on jo monta erilaista. Ne ovat mahtavia hellepäivinä, kun mitään muuta ei tarvita kuin se mekko ja kivat asusteet. Lisäksi niissä on aina jotenkin hyvinpukeutunut, näyttävä ja tarvittaessa jopa juhalava olo. Suosittelen lämpimästi! :)

      Tavallaan kiva kuulla, ettei tätä maxia näkynyt ainakaan ensimmäisellä kerralla Selectedilla. Silloin kun ostin sen toukokuussa se oli juuri edellisenä päivänä tullut liikkeeseen, joten olisi ollut vähän ikävää jos se olisi ollut jo nyt esim. puoleen hintaan. Olen tosin oppinut, että sen jälkeen kun jotakin ostaa, kannattaa lopettaa hintojen seuraaminen. Toivottavasti löydät siis mekon ensi viikolla! :)

      Poista
  2. Mulla ei vielä ole maksimekkoa, vaikka olen sellaista halunnut jo pitkään. En vain tunnu löytävän sopivaa: se saisi olla vähän hienompi kuin H&M:n trikoorätit ja rakastaisin yli kaiken vekkitaitoksia... No, ehkä sellaisen vielä löydän ja toivottavasti vielä kesän aleista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytäisit jonkun ihanan maxin! Laskin, että minulla tämä Selectedin oli jo 9 tai 10, ja kaikki ovat erilaisia. Olen siis aivan hulluna niihin ja käytän niitä tosi paljon kesäisin! Viime kesä oli kyllä huono maksimekkokesä, kun oli niin kylmä. Tämä on ollut jo paljon parempi. :)

      Viimeisin hankintani on fantastinen sininen Hulmukka-maksimekko Marimekolta puoleen hintaan. Se on ehdottomasti kallein, muut ovat maksaneet ehkä muutaman kympin, mutta ovat silti mielestäni tosi kivoja. :)

      H&M:lläkin oli tosi kaunis kukkainen maksimekko muutama vuosi sitten, jota on näkynyt jonkun verran mm. katukuvassa ja blogeissa. Harmittaa vieläkin että missasin sen. Tämänhetkistä tarjontaa en siellä tiedä, mutta maksimekot ovat edelleen sen verran muodissa, että varmasti voi tehdä hyviä löytöjä alesta! :)

      Vekkitaitoksellista en ole kyllä valitettavasti missään nähnyt. Olisin itse halunnut sellaisen pitkän, nilkkoihin asti ulottuvan kevyen pastellisävyisen vekkihameen. Viime vuonna niitä oli monella merkillä, nyt niitä ei ole juurikaan näkynyt, joten meniköhän se trendi näin nopeasti. Harmi!

      Poista
    2. Joo, siis juuri tuollainen pastellivekkimekko olisi mullakin haaveissa! Kaverini löysi mummonsa vanhoista vaatteista 40-50-lukuisen maksihameen, joka on ihan täydellinen: hento korallinen pastelliväri ja vekit. Siitä olen kyllä kateellinen :)

      Täytyy käydä kiertelemässä kaikki Tampereen kaupat, kunhan vaan alet pääsevät kunnolla vauhtiin niin voi tehdä vaikka mitä löytöjä :)

      Poista
    3. Nämä termit ovat aina niin vaikeita, kun itse sanon mekko silloin kun tarkoitan sellaista kokonaista asua, jossa on paita ja hame samassa ja hame kun tarkoitan puolikasta, mutta ne vaihtelevat kovasti. Ehkä haetkin siis samaa kuin minä, eli sellaista pastellista pitkää vekkihametta.

      Viime vuonna niitä oli ainakin Stockalla Cristelle & CO:lla, ja taisi olla tänäkin keväänä muutama malli. Ne menivät kuitenkin nopeasti, ja sen jälkeen niitä ei ole oikein täällä Helsingissä näkynyt. Tein kerran oikein kierroksen ja etsin. Kun ei löytynyt, päädyin Zaran aavistuksen lyhyempään, pronssinväriseen silkkihameeseen, joka sekin on oikein kiva, mutta ilman vekkejä ja pastelliväriä. :)

      Mutta edelleen jos tulee pastellinen pitkä vekkihame vastaan niin ostan. Parempaa onnea sinulle etsinnöissä, tuo kaverisi hame on varmasti upea! Ja aito! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)