lauantai 4. huhtikuuta 2015

YSL kevät 2015 Desir de Jour -meikkikokoelma

Yves Saint Laurentin kevään meikkikokoelman nimi on Désir de Jour. 

Nimi on selvästi saanut inspiraationsa Catherine Deneuven Belle de Jour -elokuvasta (suomeksi Päiväperho) vuodelta 1967. Belle de Jour -elokuvan puvut suunnitteli aikoinaan Catherine Deneuvelle Yves Saint Laurent.

Belle de Nuit tarkoittaa ranskaksi prostituoitua, ja elokuvassa Catherine Deneuve on kotirouva, joka toimii päivällä (jour) salaa prostituoituna kun hänen miehensä on töissä.







YSL:n mainoskuva on vähän tässä hengessä, viatonta ja tyttömäistä, mutta viettelevää.

Itse pidän kovasti tuosta ihanasta vaaleanpunaisesta: poskilla, huulilla ja silmämeikissä.






Silmämeikkiin on käytetty Couture Palette Collectoria (68 euroa).

Siinä on sama idea kuin elokuvassa: yhdistelmä herkkää vaaleanpunaista ja syntistä mustaa, YSL:n mukaan naisellisuutta ja rock-henkeä.

Yves Saint Laurentin elokuvapuvustuksessa oli myös samat värit. Kotirouvana eli Severinena Catherine Deneuve pukeutui haaleaan vaaleanpunaiseen ja valkoiseen, pehmeisiin neuleisiin ja silkkiin. Prostituoituna eli Bellenä Catherine Deneuve kulki Pariisin katuja tummanruskeassa ja mustassa. Materiaalit ovat turkista, nahkaa ja vinyyliä. 

YSL:n ohjeen mukaan luomiväripaletilla voi tehdä kamelibeigellä ja kullanruskealla siistin päivämeikin tai voimakkaamman yksisävyisen korostuksen koko silmäluomelle. Katseeseen saadaan syvyyttä käyttämällä paletin mattamustaa eyelinerina ripsien tyvessä. Sillä voidaan myös korostaa silmänrajauskynällä tehtyä viivaa, jolloin häivyttämällä väriä silmän ulkonurkkaa kohden luodaan intensiivisen utuinen ilme.

Vaaleanpunainen sävy luo YSL:n mukaan luomille täyteläisyyttä ja glamouria. Sävyä voidaan käyttää yksin naisellisen keväisenä sävynä, tai sitä voidaan korostaa mustalla viettelevämmän ilmeen aikaansaamiseksi.

Hennosti kimalteleva shampanjasävy toimii YSL:n meikkitaiteilija Lloyd Simmondsin mukaan kauniina korostevärinä.






Kynsilakkojen ideana on Paljettimanikyyri.

Musta ja valkoinen Nuit Noire ja Nuit Blanche -kynsilakka (29 euroa). Kaksi vastakkaista ja toisiaan täydentävää sävyä. 

"Minua viehättää ajatus naisesta, joka näyttää muuten sovinnaiselta, mutta jolla on mustiksi lakatut kynnet" sanoo Lloyd Simmonds. 

Valkoista sävyä voi levittää minkä tahansa muun sävyn päälle luomaan kynsille kimalteleva efekti.






Yksi kevään kohumenestyksiä on ehdottomasti Désir de Jour -kokoelman mukana lanseeratut Volupte Tint-in-Oilit (38 euroa)

Niistä Désir de Jour -kokoelman tähtisävy 5 Cherry My Chérie, YSL:n mukaan "hämäävän viaton ja uskomattoman sensuelli pinkki" on varmaan jo loppuunmyyty.

4 kommenttia:

  1. Oioi, kkylläpäs näyttävät houkuttelevilta nuo kynsilakat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ne ovat aika hienot tähän kokoelmaan! Tuollaisia vaaleita kimalluslakkojahan on monella merkillä, joten olisi kiinnostavaa tietää millainen tämä YSL:n kynsilakka on. Ja mustahan on kuin öinen tähtitaivas, Nuit Noire!

      Poista
  2. Olipa mahtavaa lukea tämän kokoelman taustoista! Olen ollut aivan ihastuksissani tästä kokoelmasta ja ostanutkin siitä aivan poikkeuksellisen paljon juttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tähän asti katsellut kaupassa vain kiinnostuksella tuota luomiväripalettia, kun tykkään kovasti vaaleanpunaisista luomiväreistä. Nyt kun luin tämän kokoelman taustoista, haluaisin sen myös siksi, että tykkään kovasti Catherine Deneuvesta ja tämän tyylistä YSL-vaatteissa Belle de Jourissa.

      Eli nyt kyllä hieno taustatarina lisäsi vielä hirveän paljon tämän kokoelman kiinnostavuutta. Loistavasti keksitty aihe ja hieno toteutus. Ei voi kuin ihailla! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)